28. heinäkuuta 2012

Riisipyöröt


Tein pojille välipalalle riisipyöröjä. Ohjetta minulla ei ennestään ollut, mutta Googlesta löytyi apu. Riisipyöröt on tehty Herkkusuu-blogin tällä ohjeella.



riisipuurotäyte:
2 dl riisiä
1 l maitoa
1 tl suolaa
20 g voita
2 kananmunaa

Keitä riisipuuro riisipussin ohjeen mukaan ja lisää lopuksi nokare voita. Annan jäähtyä ja lisää lopuksi kananmunat.

taikina:
5 dl maitoa
2 dl ruisleseitä
1 kananmuna
2 tl suolaa
1½ rkl sokeria
50 g sulatettua margariinia
2 pss kuivahiivaa
n. 1 l vehnäjauhoja

Kaada maito kulhoon ja lisää ruisleseet, kananmuna, suola ja sokeria sekä sulatettu margariini. Sekoita hiiva 3 dl vehnäjauhoihin ja kaada kulhoon. Sekoita ja lisää pikkuhiljaa vehnäjauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi ja sopivan pehmeäksi. Anna kohota.

Leivo kohonneesta taikinasta pieniä pullia ja taputtele ne ½-1 cm paksuisiksi kakkaroiksi. Kohota kakkarat ja levitä kohonneiden kakkaroiden päälle riisipuuro. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele kuumat ja kypsät pyöröt voisulalla.


Itse keitin riisipuuron edellisenä iltana. Minulle oli aivan uutta tehdä hiivataikina kylmään nesteeseen, mutta epäilyksistäni huolimatta tuo onnistui hyvin. Mielestäni näiden pyöröjen ei olekaan tarkoitus kohota samalla tavalla kuin sämpylöiden tai pullien - ehkäpä makuasia tämäkin. Pyöröt voisi hyvin tehdä myös sämpylätaikinaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti