Sivut

28. heinäkuuta 2012

Frozen Caipirinha Cheesecake


Sain SLY:ltäni jo elokuun paketissa pussin Caipirinha Drink Mixiä sekä Frozen Caipirinha Cheesecaken ohjeen. Nyt vasta sain aikaiseksi testata tuota ohjetta. Juustokakut ovat minulle varsin uusi tuttavuus, en ole niitä montaa tehnyt elämäni aikana. Tämän kakun mausta en itse voi oikein sanoa juuta enkä jaata, sillä olen tällä hetkellä sen verran nuhainen ja tukkoinen, että ei tuo makuaisti oikein toimi. Mutta mukava oli tehdä välillä tällaista kakkua.



pohja:
10 digestivekeksiä
50 g voita
täyte:
1 pussi Caipirinha Drink Mix 50 g
200 g philadelphiatuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
½ rkl liivatejauhetta
½ dl kylmää vettä
koristelu:
tuoreet mansikat ja/tai muut hedelmät ja marjat

Murskaa digestivekeksit tehosekoittimella tai huhmareella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurut. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm), jossa on leivinpaperi pohjalla. Liota liivatejauhetta kylmässä vedessä kattilassa noin 5 minuuttia. Kuumenna ja liuota liivatejauheseos varovasti liedellä, mutta varo, ettei seos kiehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään drinkmix, philadelphiajuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää liivateseos hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Levitä täyte vuokaan ja laita cheesecake pakastimeen noin 4 tunniksi. Ota kakku pois pakastimesta noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele hedelmillä ja marjoilla.

Itse tein kakun halkaisijaltaan 26 cm vuokaan, joten tein tuon keksipohjan vähän isompana tällä Kinuskikissan ohjeella eli 180 g digestivekeksejä ja 75 g voita. Koristeeksi laitoin satsumalohkoja, kiiviä kuutioituna ja tummia rypäleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti