28. heinäkuuta 2012

Mokkapalat

Helppoa ja hyvää. Ohje on vanha ja tuttu, alkuperää en muista.



5 munaa
4 dl sokeria
2 dl vettä
200 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaota
kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
1 rkl kaakaota
1 tl pikakahvijauhetta
1-1½ rkl vettä
2½ dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää paloiteltu rasva. Jäähdytä. Sekoita vehnä- ja perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon. Sekoita jauhoseosta vuorotellen veden kanssa muna- ja sokerivaahtoon ja kaada se pellille. Paista kakkua uunin alaosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä vuoassa.

Sekoita sillä aikaa kuorrutus. Sulata rasva. Lisää haaleaan veteen sekoitettu kaakao ja kahvi sekä tomusokeri. Sekoita sileäksi.

Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja anna kovettua. Säilytä viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti