29. heinäkuuta 2012

Rahkapiirakat

Ehdoton pääsiäisen herkku nämä rahkapiirakat, tunnetaan myös nimellä rahkapullat. Tällä kertaa nämä onnistuivatkin erityisen hyvin, ihanan pehmeitä tuli.



OHJE:
puolen litran pullataikina
täyte:
2 prk (yht. 500 g) maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
tai 100 g sulatettua voita
8 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 munaa
6 tl sitruunan mehua
1-2 dl rusinoita
voiteluun:
munaa

Tee pullataikina ohjeen mukaan. Anna kohota. Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota pullat. Sekoita täyte.

Paina jokaiseen pullaan tukevan juomalasin pohjalla syvä painauma, johon levität täytettä. Voitele taikinareunat munalla ja kypsennä piirakat 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti