Ehdoton
pääsiäisen herkku nämä rahkapiirakat, tunnetaan myös nimellä
rahkapullat. Tällä kertaa nämä onnistuivatkin erityisen hyvin, ihanan
pehmeitä tuli.
OHJE:
puolen litran pullataikina
täyte:
2 prk (yht. 500 g) maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
tai 100 g sulatettua voita
8 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 munaa
6 tl sitruunan mehua
1-2 dl rusinoita
voiteluun:
munaa
Tee pullataikina ohjeen mukaan. Anna kohota. Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota pullat. Sekoita täyte.
Paina jokaiseen pullaan tukevan juomalasin pohjalla syvä painauma, johon levität täytettä. Voitele taikinareunat munalla ja kypsennä piirakat 250 asteessa noin 10 minuuttia.
OHJE:
puolen litran pullataikina
täyte:
2 prk (yht. 500 g) maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
tai 100 g sulatettua voita
8 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 munaa
6 tl sitruunan mehua
1-2 dl rusinoita
voiteluun:
munaa
Tee pullataikina ohjeen mukaan. Anna kohota. Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota pullat. Sekoita täyte.
Paina jokaiseen pullaan tukevan juomalasin pohjalla syvä painauma, johon levität täytettä. Voitele taikinareunat munalla ja kypsennä piirakat 250 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti