29. heinäkuuta 2012

Pikapulla


Joskus tulee yht'äkkiä sellainen olo, että voisi vaikka leipoa jotain - ja heti. Silloin helpot ja nopeat ohjeet ovat käytännöllisiä, niihin kun tarvikkeetkin löytyy yleensä kaapista. Ei tämä pikapulla nyt vehnästä voita, mutta sopii tällaiseen pikaleivontaan oikein hyvin. Ohje on Kodin Kuvalehdestä 6/2010.



OHJE:
3½ dl (puolikarkeita) vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl jauhettua kardemummaa
½ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl maitoa
75 g sulatettua voita tai margariinia
Pinnalle:
raesokeria
(rouhittua pähkinää)

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, kardemumma, suola ja vaniljasokeri kulhossa keskenään.

Riko muna ja kaada se maidon ja voisulan kanssa jauhoseoksen päälle. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun pyöreään tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (halkaisija noin 22 cm tai 20 x 30 cm). Ripottele pinnalle raesokeria ja halutessasi pähkinärouhetta.

Kypsennä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Itse tein pullan halkaisijaltaan 20 cm vuoassa, joten näinollen paistoaika oli pidempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti