Sivut

29. heinäkuuta 2012

Persikka-sitruunakääretorttu


Meillä kävi pääsiäisenä poikien serkkutyttö perheineen kylässä, joten se oli hyvä syy leipoa hyvää. Tällaista kääretorttua oli tarjolla kahvipöydässä.



OHJE:
pohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
1 prk Flora vispiä
1 prk (200 g) sitruunarahkaa
1 pieni purkki persikanpuolikkaita
(sokeria)

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Valmista täyte. Paloittele persikanpuolikkaat pieniksi paloiksi.  Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon sitruunarahka ja persikanpalat. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja rullaa leivinpaperin avulla kääröksi. Leikkaa viipaleiksi.

2 kommenttia:

  1. Moi! Paljon tossa floran vispikermassa on? ajattelin ostaa vähän halvempaa :D

    VastaaPoista
  2. Hei! Flora vispissä on 2½ dl, mutta hyvin onnistuu täyte 2 dl:kin.

    VastaaPoista