Sivut

29. heinäkuuta 2012

Mausteinen omenapiirakka


Teki mieli leipoa pitkästä aikaa omenapiirakkaa, ja halusin testata jotain uutta ohjetta. Kaarina Roinisen kirjasta Iloisen leipojan kirja löysin tämän ohjeen, ja kylläpä olikin herkkua. Suosittelen!



OHJE:
2 munaa
½ dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
1 dl juoksevaa margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
täyte:
6-7 hapahkoa omenaa
pinnalle:
1 fkl fariinisokeria
2 rkl sokeria
½ tl inkivääriä (laitoin kanelia)
1 dl kuohukermaa
1 muna
pinnalle:
½-1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta (jätin pois)

Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.

Lisää joukkoon kerma, juokseva margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.

Levitä taikina suorakaiteen muotoiseen (n. 20x30 cm) tai pyöreään (halkaisija 25-28 cm) vuokaan. Leikkaa omenat ohuehkoiksi viipaleiksi ja levitä piirakan pinnalle limittäin. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.

Sekoita sokerit, inkivääri, kerma ja muna keskenään. Kaada seos ohuena nauhana piirakan pinnalle. Ripottele päälle pähkinä- tai mantelirouhetta.

Paista leivonnaista 200 asteessa uunin alaritilätasolla 25-30 minuuttia.

Nuo ohjeen omenat ovat ilmeisesti melko pieniä, sillä itselläni tähän piirakkaan meni vajaa 3 omenaa. Piirakka tarjottiin vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti