29. heinäkuuta 2012

Sitruunamuffinssit


Pääsiäisenä tein näitä maistuvia sitruunamuffinsseja, paistoin ne jälleen minimuffinivuoissa. Ohje on otettu täältä Sunnuntain sivuilta.



OHJE:
1 dl juoksevaa margariinia tai
100 g leivontamargariinia
1½ dl sokeria
3 munaa
3 dl erikoisvehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
½ sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hunajaa
keltainen kuorrute:
3 dl tomusokeria
1-2 rkl appelsiinimehua
4-5 tippaa keltaista nestemäistä elintarvikeväriä
pinnalle:
strösseleitä tai karkkeja

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.

Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Vatkaa sähkövatkaimella puolet jauhoseoksesta taikinaan. Lisää kuoriraaste, mehu ja hunaja. Vatkaa joukkoon loput jauhoseoksesta.

Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa noin 1/3. Voit käyttää myös metallista muffinipeltiä. Voitele pellin syvennykset. Halutessasi voit jauhottaa ne korppujauhoilla, kookoshiutaleilla tai mantelirouheella.

Paista uunin keskitasossa 12-15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinivuokien koko. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.

Sekoita tomusokeriin mehua vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Värjää seos elintarvikevärillä. Valuta kuorrutetta lusikalla muffinien päälle. Koristele.

2 kommenttia:

  1. paras muffinsiresepti mitä olen koskaan leiponut , suosittelen kaikille lämpimästi, itse laitoin vehnäjauhojen tilalle 2 dl gluteiinitonta sunnuntai-jauhoa ja yhden dl:n hienoa spelttijauhoa, TÖRKEÄN HYVIÄ ja kohoavat upeasti.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että onnistuit tällä ohjeella :)

    VastaaPoista