28. heinäkuuta 2012

Omenapiirakka

Arki pienten lasten kanssa on usein niin hektistä, että on tosi kiva, kun leipomisinnon yllättäessä on käytettävissä helppoja reseptejä. Aina ei ole aikaa taikinan vatkaamiseen, vaan mielelläni käytän reseptejä, joissa ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tämä on sellainen resepti. Eniten aikaa taitaa viedä omenoiden kuoriminen ja viipaloiminen.

Ohje on otettu Ruoka-Pirkka -lehdestä numero 34-35/2009.


1 tlk (200 g) kermaviiliä
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1½ dl juoksevaa margariinia
Pinnalle:
4-6 omenaa
sokeria
kanelia

Sekoita kulhossa kermaviili, sokeri, munat, vehnäjauho-soodaseos ja margariini.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Viipaloi päälle kuorittuja omenoita ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 200 asteessa, uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti