Sivut

28. heinäkuuta 2012

Daim-piparit


200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kauraleseitä tai 1½ dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 pussia (á 100 g) Daim-rakeita tai 2-3 Daim-patukkaa

Vatkaa voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää siirappi ja kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, kauraleseet tai kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja Daim-rakeet tai rouhitut patukat keskenään ja lisää taikinaan.

Jaa taikinasta kahdella lusikalla pieniä kokkareita leivinpaperille pellille. Taputtele taikinakakkarat jauhotetuin sormin ohuiksi, pyöreiksi kakuiksi.

Paista piparit 180 asteessa 10-12 minuuttia. Jos paistat piparit vaaleiksi, tulee niistä pehmeitä. Tummemmaksi paistettuina pipareista tulee rapeita.

Ohjeen alkuperää en enää muista; varmaankin nappasin sen jostain lehdestä lähemmäs 10 vuotta sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti