Sivut

28. heinäkuuta 2012

Omena-puolukkakääretorttu


Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia
Täyte:
1-2 (250 g) omenaa
2 dl vispikermaa
2 dl maitorahkaa
2 dl puolukoita
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225-asteessa noin 5-6 minuuttia.

Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttulevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Kuori ja raasta omenat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka, omenaraaste ja puolukat. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä täyte tortulle ja kääri rullalle. Kääri torttu leivinpaperiin ja säilytä viileässä tarjoiluhetkeen asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti