28. heinäkuuta 2012

Manoffee


Pohja:
300 g Digestive-keksejä
100 g voita sulana
Täyte:
1 tlk kondensoitua maitoa
mansikoita
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria

Murenna keksit ja sekoita sulan voin sekaan. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille hieman. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Irrota kondensoidusta maitopurkista etiketit ja laita purkki vesikattilaan alhaiselle lämmölle 3 tunniksi (tölkki täytyy pitää kokonaan veden alla). Kolmen tunnin aikana maito tiivistyy toffeeksi.

Kolmen tunnin päästä avaa purkki ja levitä toffee keksipohjan päälle. Nosta torttu jääkaappiin, kunnes toffee on jäähtynyt.

Ota torttu pois vuoastaan. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.

Lisää mansikat toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla. Itse koristelin tortun kaakaojauheella ja mansikoilla.

Tässä lähempää kuvaa, miltä torttu näyttää sisältä:


Kuvastakin näkee, että mulla tämä pohja oli hyvin murenevaa. Jotenkin en vaan osaa tehdä sitä oikein. Oli kyllä mielenkiintoista kokeilla tätä ohjetta. Tuosta kondensoidusta maidosta en ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan. Kuuman purkin avaamisen kanssa kannattaa olla varovainen! Itselläni purskahti vähän kuumaa toffeeta sormelle, ja kylläpä tuntui inhottavalta.

1 kommentti:

  1. Tämä on kyllä huppu hyvää :) Mä aina jäähdytän purkin kylmässä vedessä ja avaan sitten myöhemmin :P

    VastaaPoista