28. heinäkuuta 2012

Pullaneliöt

Ihanan pehmeitä ja maukkaita omena-kanelipullia :)


3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 muna
n. 7½-8½ dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Voiteluun:
kananmunaa
Päälle:
raesokeria
Pinnalle:
1 prk (200 g) Valio maustettua omena-kanelirahkaa

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen murennettu hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista (n. 4 dl). Vatkaa vellimäistä seosta hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko. Lisää jauhot alustaen, jätä n. 1 dl ja lisää se vasta rasvan lisäyksen jälkeen. Alusta taikinaan pehmeä, huoneenlämpöinen rasva. Lisää loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi ja käsistä irtoavaksi. Taikinan tulee olla kuitenkin pehmeää.

Kaada taikina välittömästi kohottamatta pellille leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhotetuin käsin noin 30x35 cm:n kokoiseksi levyksi. Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Painele pullalevy viivottimella tai taikinapyörällä n. 6x6 cm:n neliöiksi. Paina sormella kunkin neliön keskelle syvennys pohjaan asti. Voitele levy munalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Lusikoi syvennyksiin n. ½ tl omena-kanelirahkaa. Paista pulla 225 asteessa uunin alaritilätasolla 12-15 minuuttia.

Ohje on otettu Hei me leivotaan! -lehtisestä syksyltä 2007.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti