Sivut

28. heinäkuuta 2012

Moniviljasämpylät


5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 dl kaurahiutaleita
½ dl öljyä
n. 12 dl sämpyläjauhoja

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, siirappi ja kaurahiutaleet. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot vähitellen ja viimeisenä öljy. Alusta pehmeä taikina. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne paloiksi. Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota hyvin liinalla peitettynä.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti