30. heinäkuuta 2012

Kuopaisusämpylät


Tässä on helppo ohje sämpylöihin, joiden tekemisessä ei tarvitse sotkea käsiään. Ainekset vaan sekoitetaan puuhaarukalla ja taikinasta kuopaistaan leipurin lastalla palasia suoraan pellille. Itselläni nämä sämpylät eivät juuri kohonneet uunissa, mutta maku oli oikein hyvä. Ohje on otettu Maku-lehdestä 1/10.OHJE:
3 dl neljän viljan hiutaleita
3 dl sämpyläjauhoja
1 ps (á 11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
4 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
½ dl pullomargariinia

Sekoita puurohiutaleet, sämpyläjauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri keskenään. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin 42-asteiseksi) ja kaada joukkoon. Mittaa taikinaan lopuksi vehnäjauhot ja pullomargariini. Sekoita ja kääntele puuhaarukalla tasaiseksi, taikina on kuin tuhtia puuroa. Peitä leivinliinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.

Kuopaise taikina sämpylöiksi leipurin lastalla kulhon reunaa myöten ja vieritä puikulan muotoiset sämpylät leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota liinalla peitettynä noin 15 minuuttia. Pirskota sämpylöiden pintaan vettä, jotta niiden pinta rapeutuu uunissa. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti