Ihanan raikas ja kesäinen maku täytekakkuun - kannattaa kokeilla! Täytteen ohje on otettu Hellapoliisilta täältä.
Itse käytin vaniljatuorejuuston tilalla vaniljarahkaa. Tästä ohjeesta
riittää halkaisijaltaan 24-26 cm kakun kahteen väliin, tai
vaihtoehtoisesti saa yhteen väliin todella reilun täytteen.
150 g raparperia
200 g mansikoita (pakaste)
1 dl sokeria
5-6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
½ dl mansikkamehua
Laita kasariin raparperiviipaleet ja mansikat, sekä sokeri. Anna pehmetä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä. Jäähdytä.
Laita liivatteet likoamaan kylmään
veteen. Vaahdota sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja
vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää täytteeseen
mansikka-raparperit.
Kuumenna mansikkamehu kasarissa tai
mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna
jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti