Sivut

30. heinäkuuta 2012

Mansikka-raparperitäyte


Ihanan raikas ja kesäinen maku täytekakkuun - kannattaa kokeilla! Täytteen ohje on otettu Hellapoliisilta täältä. Itse käytin vaniljatuorejuuston tilalla vaniljarahkaa. Tästä ohjeesta riittää halkaisijaltaan 24-26 cm kakun kahteen väliin, tai vaihtoehtoisesti saa yhteen väliin todella reilun täytteen.


150 g raparperia
200 g mansikoita (pakaste)
1 dl sokeria

5-6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
½ dl mansikkamehua

Laita kasariin raparperiviipaleet ja mansikat, sekä sokeri. Anna pehmetä 5-10 minuuttia miedolla lämmöllä. Jäähdytä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota sillä aikaa Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Lisää täytteeseen mansikka-raparperit.

Kuumenna mansikkamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun, anna jäähtyä noin minuutti.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti