28. heinäkuuta 2012

Kuningatarmousse

Tästä ohjeesta riittää halkaisijaltaan 24-26 cm kakun kahteen väliin.


1 prk Flora vispiä
1 prk vaniljarahkaa
100 g mustikoita
100 g vadelmia
(sokeria)
3 liivatelehteä
3 rkl vettä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta marjat. Halutessasi voit paseerata soseen siivilän läpi, jotta saat siemenet pois soseesta. Vaahdota Flora vispi, lisää sekaan vaniljarahka ja marjasose. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa sokeria oman maun mukaan. Kiehauta vesi, sulata puristetut liivatelehdet veteen ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, laita seuraava pohja päälle, kostuta ja tee seuraava kerros samoin. Hyydytä kakku jääkaapissa. Kakun voi hyvin täyttää edellisenä päivänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti