Sivut

21. kesäkuuta 2015

Raparperipiirakka mansikoilla (pellillinen)

Poikien synttäreille leivoin myös kesäistä herkkuani - raparperipiirakkaa. Tein piirakan Pullahiiren ohjeella, ja raparperien lisäksi piirakkaan tuli mansikoita. Voi että, mitä herkkua! Oli nimittäin niin hyvää, että olisin voinut syödä vaikka kuinka monta palaa. Onneksi piirakkaa jäi muutama pala, jotka sain pelastettua pakastimeen. Taidankin sulattaa huomenna päiväkahville herkkupiirakkaa. Pohjan ohje on helppo ja nopea, ja toimii varmasti myös muilla marjoilla.


OHJE:

Pohja:
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4½ dl sokeria
4½ dl kerma-maitoa
2 kananmunaa
200 g voita

250g raparperia
250 g mansikoita

Murukerros:
60 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Sulata pohjaan tarkoitettu voi. Sekoita kaikki pohjan kuivat ainekset kulhossa keskenään ja lisää kulhoon kerma-maito, munat sekä sula voi. Sekoita taikina kunnolla sekaisin ja levitä uunipellille (noin 30 x 40 cm) leivinpaperin päälle.

Pese ja pilko raparperi pieneksi. Pilko myös mansikat. Ripottele sekä raparperit että mansikat piirakkapohjan päälle. 

Valmista murukerros mittaamalla kulhoon voi, vehnäjauhot sekä sokeri. Nypi nuo käsin tasaiseksi muruksi. Ripottele muru marjojen ja raparperin päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Heh, minäkin tein Juhannukseksi tämmöistä piirakkaa :D

    VastaaPoista