Sivut

3. huhtikuuta 2015

Kinderpiirakka

Kinuskikissalta löytyi kinderpiirakan ohje, ja pitihän sitä pääsiäisen alla kokeilla. Piirakka oli minun makuuni aivan liian makeaa, mutta perheen miesväki tykkäsi. Käyttämäni maitosuklaa oli Brunbergin laktoositonta maitosuklaata, joten kuopuskin pystyi syömään tätä piirakkaa - ilman päälle tulevia valkosuklaarakeita.


OHJE:

Pohja:
75 g voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaa
60 g maitosuklaata

Vanilja-voikreemi:
80 g huoneenlämpöistä voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl kermaa

Suklaakuorrute:
100 g maitosuklaata
15 g huoneenlämpöistä voita
valkosuklaarakeita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Leikkaa maitosuklaa rouheeksi ja sekoita taikinaan.

Voitele irtopohjainen piirakkavuoka (9,5 x 33 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle.

Laita vuoan ympärille alumiinifoliosta muotoiltu suoja. Näin paiston aikana mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Paista pohjaa 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa. Poista vuoan reunus ja irrota piirakkapohja teräksisestä levystä muovisen lastan avulla. Siirrä tarjoilulautaselle.

Vatkaa vanilja-voikreemin voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljakreemijauhe ja lopuksi kerma. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasulan joukkoon huoneenlämpöinen voi. Levitä kuorrute vaniljakreemin päälle.

Ripottele pinnalle valkosuklaarakeita. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

Tarjoile piirakkana tai leikkaa leivoksiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti