4. huhtikuuta 2015

Helppo ja mehevä suklaakakku (*maidoton, munaton*)

Kuopuksen eskarissa lapset olivat leiponeet vanhempainiltaan suklaakakkua. Kakku oli todella hyvää, mehevää ja kosteaa. Onneksi eskarin pikkukeittiön seinällä oli vielä ohje, joten sain napattua siitä kuvan. Leivoimme kuopuksen kanssa kakkua kotonakin. Ohje on todella helppo, ainekset vain sekoitetaan keskenään. Lisäpisteitä kakku saa maidottomuudesta ja munattomuudesta. Lisäksi kakkua tulee PALJON. Kakku nimittäin paistetaan uunipellillä.


OHJE:

7 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
5 dl vettä
2½ dl öljyä
4 tl omenaviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita nesteet keskenään ja lisää joukkoon kuivat aineet vähitellen. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Ihanan muhkean näköinen pala :) Kivan helpon tuntuinen ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ohjeella tulee muhkea kakku ja helppo ohje on vain plussaa :)

      Poista
  2. Kuvan kakkua ei ole taidettu paistaa uunipellillä.

    VastaaPoista
  3. Moi! Minkä kokoiselle peltille teit tämän piirakan? Meillä tuollainen iso uuni, joten mietin pitääkö tehdä kaksinkertaisena :)

    VastaaPoista