3. tammikuuta 2015

Mehevä Mariannekakku (*munaton*)

Marianne crush -pussin loppu piti saada käytettyä johonkin ja Pienet herkkusuut -blogista löytyi sopivasti Mariannekakun ohje. Olipa vielä helppo ohje ja aivan mahdottoman hyvää kakkua, aivan ihanaa! Tätä kakkua meillä tullaan leipomaan vielä monesti.


OHJE:

2 dl piimää
1 dl tummaa siirappia
3/4 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl soodaa
1-2 dl Marianne crushia
75 g margariinia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota noin 1 litran vetoinen vuoka huolellisesti. Mittaa yhteen astiaan kuivat aineet sekä Marianne crush valmiiksi ja sekoita ne keskenään. Sulata margariini mikrossa.

Sekoita piimä ja siirappi kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ja irrota se varovasti vuoasta.

2 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää! Käytitkö muuten 1 vai 2 dl mariannecrushia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin pussin lopun eli n. 1,5 dl. Kakku maistui ihanasti mintulle :)

      Poista