11. marraskuuta 2014

Suklaacookiet

Näiden suklaapikkuleipien ohje on lokakuun Yhteishyvän Ruoka-lehdestä. Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty pelkästään tummaa suklaata, mutta minä käytin näihin Dr Oetkeriltä saamiani tumma- ja valkosuklaahippuja. Nämä uutuudet ovat kyllä käteviä juurikin pikkuleivissä tai vaikka muffineissa. Eipä tarvitse suklaata rouhia erikseen! Sarjasta löytyy myös maitosuklaahippuset. Itse asiassa löysin myös Pirkka-sarjasta suklaahippuja. Helpottavat mukavasti leivontaa! Alla oleva ohje on kuten itse tein.


OHJE (n. 20 kpl):

200 g sulatettua margariinia
100 g tummasuklaahippuja
100 g valkosuklaahippuja
2 rkl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa

Sulata margariini. Sulata tummasuklaahipuista 50 g rasvan joukkoon. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariini-suklaaseokseen sokerit ja lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää jauhoseos loppujen suklaahippujen kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Nostele lusikalla isohkoja nokareita leivinpaperoidulle pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Tälläisista pusseista löytyvät nuo suklaahiput:


1 kommentti:

  1. Ihanan suklaisia, nams! Olen kovasti odottanut, että meidän kaupan hyllylle ilmestyisi näitä uutuus-tuotteita... nyt oli suklaahippuja tullut... vielä kun niitä toffeepaloja tulisi ;)

    VastaaPoista