15. marraskuuta 2014

Sämpylät mannapuurosta

Enpä ollut tullut koskaan ajatelleeksi, että myös mannapuuron jämät voisi käyttää sämpylätaikinaan! Töissä emäntä sanoi tekevänsä niin, joten kokeilinpa minäkin kotona. Oli kyllä herkullinen lopputulos - vaikka ainahan tuoreet sämpylät ovat herkullisia.


OHJE:

5 dl vettä
3 dl mannapuuroa
1 dl kauraleseitä
2 rkl siirappia
½ tl suolaa
½ dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
12-14 dl sämpyläjauhoja

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen kauraleseet, mannapuuro, siirappi, suola ja öljy. Sekoita taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo sämpylöiksi. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa.

Voitele sämpylät vedellä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti