17. lokakuuta 2014

Brigadeirot

Erikoinen on nimi näillä pienillä palleroilla! Ovat kuitenkin helppoja valmistaa, aineksiakaan ei tule montaa. Brigadeiroihin tuleva kondensoitu maito on siis sitä tiivistettyä maitoa, ei kinuskiksi keitettyä. Ohjeen löysin Suklaapossulta. Minä pyörittelin brigadeirot salmiakki-lakritsi- ja banaani-suklaaströsseleissä. Makua antamaan voi strösseleiden ja karkkirouheiden lisäksi käyttää vaikka kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta.


OHJE (n. 36 kpl):

1 tölkki kondensoitua maitoa
2½ rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
30 g voita
1 mm suolaa

strösseleitä, nonparelleja, karkkirouhetta tms.

Laita kondensoitu maito ja huoneenlämpöinen voi kattilaan. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe samalla voimakkaasti vispilällä sekoittaen. Siivilöimätön kaakaojauhe saattaa jäädä paakuiksi, joten siivilöinti ja sekoittaminen on hyvä tehdä huolella. Lisää suola. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos sakenee tarpeeksi.

Seos on sopivaa, kun se alkaa irrota kattilan pohjasta sitä sekoittaessa. Sopivan koostumuksen tunnistaa siitä, kun seokseen jää jälki hetkeksi näkyviin, kun vedät seoksesta lusikalla ja kun kattilaa kallistaa ja seos valuu yhtenä kasana toiseen reunaan. Seos jähmettyy vielä lisää jäähdyttyään.

Jäähdytä seos kunnolla ennen kuin alat muotoilla sitä. Voit antaa sen jäähtyä rauhassa kattilassa tai jos haluat nopeuttaa jäähtymistä, siirrä seos kevyesti voidellulle lautaselle ja jääkaappiin jäähtymään. Huoneenlämpöisestäkin massasta saa jo hyvin pyöriteltyä palloja. Jos massa tarttuu kovin käsiin, laita se hetkeksi jääkaappiin, niin sitä on helpompi käsitellä. Käsien öljyäminen auttaa myös muotoilussa.

Pyörittele jäähtyneestä massasta palloja ja pyörittele niitä karkkirouheessa, strösseleissä, kookoshiutaleissa tai missä sitten haluatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti