29. heinäkuuta 2014

Mansikka-vaniljaviinerit

Kesähelteillä ei paljon huvita leipoa. Tai huvittaisi, mutta ei jaksa. Yritän käyttää uunia mahdollisimman vähän, sillä meillä on muutenkin tosi kuuma. Välillä on kuitenkin ihan pakko leipoa jotain. Nämä mansikka-vaniljaviinerit ovat helppo ja nopea herkku. Ohje on Pullantuoksuisesta kodista. Alkuperäinen ohje on kuudelle viinerille. Minä tein viinereitä tuplaten, joten alla on ohje sen mukaan.


OHJE (12 kpl):

6 kpl lehtitaikinalevyjä
jauhoja kaulintaan
2 pss Blå Band vaniljakastikejauhetta
4 dl maitoa
1 kananmuna voiteluun
tuoreita mansikoita pinnalle
tomusokeria koristeluun

Ota lehtitaikinalevyt sulamaan (asettele erikseen leivonta-alustalle) noin 15 minuuttia ennen kaulitsemista.

Vatkaa maito ja vaniljakastikejauhe sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan. Viipaloi mansikat valmiiksi.

Laita uuni kuumenemaan noin 200 asteeseen ja kaulitse taikinoita hieman pituus- ja leveyssuunnassa jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa jokainen levy kahteen osaan. Taittele taikinalevyn reunoja noin 1-1,5 cm osuudelta sisäänpäin. Litistele kulmat kiinni ja jos haluat, nosta vähän reunoja ylöspäin, niin saat vähän niinkuin kupin täytteelle. Jaa vaniljakastike viinereille. Riko kananmunan rakenne rikki, sekoita ja voitele sillä viinerit. 

Paista noin 20 minuuttia keskitasolla tai kunnes viinerit ovat saaneet sopivasti väriä pintaansa. Ota viinerit uunista ja vedä ne pois pelliltä leivinpaperin kanssa pöydälle hetkeksi jäähtymään.

Asettele mansikkaviipaleet pystyyn vaniljakastikkeeseen ja koristele tomusokerilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti