4. kesäkuuta 2014

Raparperipaistos

Nämä raparperipaistokset tein, kun tyhjensin pakastinta raparpereista. Sitten saikin jo jäädä odottelemaan uutta satoa. Ohje on Kodin kuvalehdestä 9/2014. En käyttänyt paistoksiin ohjeessa mainittuja granaattiomenoita ja mantelilastuja, joten alla oleva ohje on kuten itse tein. Ihanaa herkkua!


OHJE:

Taikina:
6 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl soodaa
1½ dl piimää

Täyte:
750 g raparperia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 

Mittaa vehnäjauhot, paloiteltu huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Nypi aineet murumaiseksi seokseksi.

Sekoita sooda piimän sekaan ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina litteäksi, kääri kelmuun ja anna levätä hetki jääkaapissa.

Valmista täyte: Leikkaa raparperit reilun sentin siivuiksi. Mittaa raparperipalat, sokeri ja vaniljasokeri kulhoon. Sekoita keskenään.

Voitele 4-6 annosvuokaa. Jaa raparperiseos vuokiin. Nypi päälle taikinaa tai kaulitse niistä vuokiin sopivat kannet.

Paista paistoksia uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Jäähdytä haaleiksi.

Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Voit paistaa myös yhden ison paistoksen piirakan tapaan.

1 kommentti:

  1. Nam nam! Itsekin olen tässä suunnitellut, että jokin raparperi piiras tai paistos pitäisi nyt pyöräyttää kun raparperit ovat parhaimmillaan. Muffinsseja jo teimme ja ne oli ihan älyhyviä! Kuulostaa ihanalta tämä resepti, kun on piimääkin taikinassa :).

    VastaaPoista