6. kesäkuuta 2014

Perunainen vuokaleipä

Olen yleensä leiponut ylijääneestä perunamuusista joko perunarieskoja tai sämpylöitä. Näin hellepäivänä ei huvittanut pyöritellä sämpylöitä, joten ajattelin kokeilla perunaista vuokaleipää. Leipien ohje mukailee sämpylöitten ohjetta.



OHJE (2 kpl):

5 dl vettä
½ tl suolaa
1 rkl hunajaa
1½ dl kaurahiutaleita
3 dl perunamuusia
1 ps kuivahiivaa
4½ dl hiivaleipäjauhoja
6-7 dl vehnäjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia

Voiteluun:
vettä

Päälle:
sormisuolaa

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, hunaja ja kaurahiutaleet. Sekoita joukkoon myös perunamuusi. Sekoita taikinanesteeseen osa hiivaleipäjauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Lisää alustuksen loppuvaiheessa juokseva margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi.

Voitele kaksi leipävuokaa ja jaa taikina vuokiin. Kohota leipiä puolisen tuntia lämpimässä paikassa liinalla peitettynä.

Voitele leivät vedellä ja ripottele pinnalle sormisuolaa. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi8/6/14 00:33

    Kiva :-)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi8/6/14 00:36

    Oot laittanut aika paljon reseptejä tänne. Olet hyvä leipuri.

    VastaaPoista