Sivut

28. kesäkuuta 2014

Mansikka-raparperijuustokakku

Mansikka ja raparperi ovat ihana kesäinen yhdistelmä! Halusin yhdistää nämä maut juustokakussa. Makeaa-blogista löysin ohjeen, johon kuitenkin tein pieniä muutoksia. Alla ohje kuten itse tein. Oli muuten hyvää kakkua! Kakkua tarjoiltiin poikien syntymäpäivillä pari viikkoa sitten.



OHJE:

Raparperihilloke:
300 g raparperia
1 dl sokeria
2 rkl vettä

Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Raparperitäyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl raparperihilloketta
½ dl sokeria
4 liivatelehteä
½ dl vettä
1 dl vispikermaa

Mansikkatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
2½ dl mansikkasosetta (pakastemansikoista)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
½ dl vettä
1 dl vispikermaa

Tee ensin raparperihilloke. Kuori, pese ja pilko raparperit ja lisää kattilaan yhdessä muiden aineiden kanssa. Kiehauta seos välillä sekoittaen, kunnes raparperi pehmenee ja alkaa soseutua. Jätä seos jäähtymään. (Jos hilloketta jää yli, se maistuu esim. maustamattoman jogurtin kanssa.

Murskaa keksit ja nypi voi joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Laita raparperitäytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Yhdistä tuorejuusto, rahka, hilloke ja sokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kiehuvaan veteen. Sekoita vispaten tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää käännellen tuorejuustoseokseen. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Laita mansikkatäytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mansikat. Yhdistä tuorejuusto, rahka, mansikkasose ja sokeri kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kiehuvaan veteen. Sekoita vispaten tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää käännellen tuorejuustoseokseen. Kaada raparperiseoksen päälle ja hyydytä kylmässä vähintään 4 tuntia.

3 kommenttia:

  1. Ihanaa, että ohjeelle on löytynyt käyttöä. Näyttää herkulliselta, varmasti hyvää muunneltunakin :D

    VastaaPoista
  2. Täälläkin tarjoillaan tänään raparperijuustokakkua, ilman mansikoita tosin. Tulin vähän vakoilemaan koristeluideoita, kun alkuperäinen suunnitelmani ei onnistunut. Kermapursotuksia siis vain päälle, tottakai :)

    VastaaPoista
  3. *slurps* olipa hyvännäköinen kakku!! Kaikkea on tullutkin jo raparperista tehtyä, mutta vielä ei yhtään juustokakkua! :)

    VastaaPoista