25. toukokuuta 2014

Raparperipikapullat

Nyt on hyvä aika käyttää loput raparperit pakastimesta, sillä uutta satoa alkaa olla saatavilla. Piparinmuruja-blogista löytyi ohje raparperipikapulliin. Herkullisia pikapullia tuli tällä ohjeella eivätkä olleet kuivia vielä seuraavana päivänäkään leivinjauheesta huolimatta. Säilytin pikapullat jääkaapissa.


OHJE:

4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ tl kardemummaa
100 g voita
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
4 dl raparperia (paloiteltuna)

Koristeeksi:
2 rkl raesokeria

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, munat, rasvasula ja raparperipalat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.

Nostele taikina kahdella ruokalusikalla leivosvuokiin. Ripottele raparperipikapullien pinnalle raesokeria. Paista pikapullia 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Makoisan kuulloisia :) Muutama rasiallinen vanhoja raparperin paloja löytyy vielä pakkasesta, ja uutta tulossa kovaa vauhtia. Tässäpä ois kiva tapa hukuttaa vanhaa satoa :)

    VastaaPoista