Sivut

9. huhtikuuta 2014

Tiikerikääretorttu (*gluteeniton*)

Olen joskus nähnyt jossain blogissa tiikerikääretortun ja suunnitellut itsekin kokeilevani sellaisen tekemistä. Tiikerikääretorttu on helppo tehdä ja lopputulos on näyttävä. Mitään koristeita tällainen kääretorttu ei välttämättä tarvitse. Pohjan ohje on kirjasta Hellapoliisi makeilee. Täytteeksi laitoin vadelmahilloa ja Valion suklaakermaa.



OHJE:

Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Täyte:
vadelmahilloa
1 prk Valio suklaakermaa

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaksi ruokalusikallista sokeroimatonta kaakaojauhetta.

Laita taikinat kertakäyttöisiin pursotinpusseihin ja leikkaa päihin aukot.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pursota ensin vaalea taikina viistoittain raidoiksi. Jätä tilaa tummalle taikinalle. Pursota sitten tumma taikina koloihin ja paista kääretorttulevyä 225 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy ensin esimerkiksi tarjottimelle ja siitä sitten vielä uudestaan ympäri siten, että saat torttulevyn ns. väärän puolen näkyviin, sillä siinä näkyvät raidat paremmin kuin paistopinnassa.

Vaahdota suklaakerma. Levitä torttulevylle vadelmahilloa ja suklaakermavaahtoa. Kääri tiukalle rullalle ja nosta jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.

2 kommenttia: