15. huhtikuuta 2014

Sitruunahyydykekakku

Vanhempani kävivät meillä kahvilla palmusunnuntaina ja samalla pojat saivat virpoa. Halusin tehdä kahvipöytään jotain pääsiäisen makuja, ja mielestäni sitruunaiset herkut kuuluvat pääsiäiseen. Siitä lähti idea tähän kakkuun. Lopputulos oli herkullinen, nam!



OHJE:

Pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
1 prk sitruunarahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu

Kiille:
3 dl appelsiinimehua
4 liivatelehteä

Murskaa kaurakeksit ja sulata margariini. Sekoita huolellisesti keskenään. Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Laita täytteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunamehu. Vaahdota vispikerma. Lisää sekaan sitruunarahka, sokeri, vaniljasokeri sekä raastettu sitruunankuori.

Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata liivatteet sitruunamehuun. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kiilteen lisäämistä.

Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Kiehauta ½ dl appelsiinimehua, puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata liivatteet appelsiinimehuun. Kaada liivateseos lopun (2½ dl) appelsiinimehun joukkoon. Valuta kiille lusikalla kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Koristelin kakun pienillä suklaamunan puolikkailla.

3 kommenttia:

  1. Todella kaunis, keväinen kakku! Ja varmasti myös erittäin raikkaan makuinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Nanne! Oli kyllä hyvää kakkua :)

      Poista
  2. Anonyymi8/6/14 00:41

    =) hauskan värinen

    VastaaPoista