Sivut

6. maaliskuuta 2014

Hopeatoffeefudge

Joskus jossain maistelin lakritsifudgea ja ihastuin kovasti. Siitä lähtien olen etsinyt sopivaa ohjetta, joskus testannutkin jotain ja epäonnistunut. Viime vuoden puolella sattui BakeVille-blogissa silmiini fudgen ohje, jossa on käytetty Hopeatoffee-karkkeja. Ei muuta kuin ohje kirjanmerkkeihin! Olemme viettäneet hiihtolomaa koko perheellä ja lomaherkuksi tein näitä hopeatoffeefudgeja. Aivan ihania, kerrassaan! Tykkään ja kovasti.


OHJE:

1 prk kondensoitua maitoa
2½ dl fariinisokeria
aavistuksen reilu ½ dl glukoosisiirappia
125 g voita kuutioituna pieniksi paloiksi
1 pss Hopeatoffee-namuja
½-1 tl mustaa pastaväriä
200 g valkosuklaata

Laita kondensoitu maito, fariinisokeri, glukoosisiirappi, voi ja namut kattilaan. Keittele hiljalleen noin 10 minuuttia, jotta kaikki on sulaa ja massa on tasaista. Älä kiehuta.

Kun karkitkin ovat sulaneet, lisää ½ tl mustaa pastaväriä. Nosta lämpö korkeammalle, jotta seos alkaa kiehua. Tarkista väri ja jos tuntuu, ettei ole tarpeeksi mustaa, lisää toinen ½ tl pastaväriä lisää. Ilman pastaväriä väri on harmaa.

Keitä 6-8 minuuttia niin, että seos kiehuu koko ajan, sekoita koko ajan. Seos paksuuntuu huomattavasti tänä aikana.

Ota pois liedeltä ja lisää paloiteltu valkosuklaa. Sekoita reippaasti, jotta se sulaa, massa jäähtyy ja kiinteytyy tosi paljon.

Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. n. 17 x 27 cm). Tasoita massan pinta ja anna olla huoneenlämmössä puolisen tuntia. Nosta sitten jääkaappiin vähintään 5 tunniksi jähmettymään.

4 kommenttia:

  1. No on kyllä ihan superherkullisen näköisiä! Upea koostumus. Ihan täydellisen näköisiä :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koostumus oli aivan täydellinen, samoin maku! Hämmästelin monet kerrat, kuinka osasinkin tehdä niin herkullisia fudgeja. Kiitokset hyvästä reseptistä BakeVilleen!

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Meillä nämä meni ihan kuumille kiville ja lasten kerhotädeille kun vein puolikkaan satsin, olivat kuulemma yhdessä päivässä syöneet ne, kahdestaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nämä meilläkin aika vauhdilla hupenivat ;) Pitäisikin taas tehdä uusi satsi, nam!

      Poista