Sivut

10. maaliskuuta 2014

Hyydytetty mangokakku

Valmistuin joulun alla lastenohjaajaksi, mutta aikataulullisista syistä ehdimme juhlimaan vasta nyt. Olikin ihanaa nähdä taas sukua ja kummilapsia juhlien merkeissä. Suuret kiitokset kaikille vieraille!

Tykkään tehdä juhliin hyydytettyjä kakkuja, itselleni ne maistuvat nykyisin paremmin kuin täytekakut. Tämän mangokakun ohjeen löysin Open Cafésta. Pieniä muutoksia tein ohjeeseen lisäämällä sekä kerman että liivatelehtien määrää ja juustona käytin maustamatonta tuorejuustoa. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty Bonne-mangososetta, ja vähän jännitin, mahdanko löytää sitä meidän ruokakaupoista. Citymarketissa hylly oli soseen kohdalla tyhjä, mutta S-marketista löytyi. Mangosose myydään 500 g:n pakkauksessa ja yksi purkki riittää tähän kakkuun.

Lopputulos oli aivan ihana! Ehdottomasti yksi parhaista juustokakuista, joita olen syönyt. Kannattaa kokeille! Teen tätä varmasti toiste itsekin. Alla ohje kuten itse tein.


OHJE:

Pohja:
175 g kaurakeksejä
75 g margariinia tai voita

Täyte:
7 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g Bonne-mangososetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
3 rkl vettä

Kiille:
1 dl vettä
2 dl Bonne-mangososetta
3 liivatelehteä

Reunoille:
1 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria

Murusta keksit sulan margariinin joukkoon. Painele seos reunavuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatteet pehmenemään runsaaseen määrään kylmää vettä. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon tuorejuusto, mangosose, vaniljasokeri ja sokeri.

Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa juomalasissa tai pienessä kasarissa. Liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta kattilassa vesi. Sulata kiehuvan kuumaan vesitilkkaan pehmenneet liivatelehdet. Lisää joukkoon mangosose. Valuta kiille lusikalla kakun pinnalle. Nosta kylmään siksi aikaa, että kiille hyytyy. Irrota kakku vuoastaan ja koristele kermapursotuksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti