Sivut

5. maaliskuuta 2014

Bostonkakku

Minun on myönnettävä, että en ole koskaan aikaisemmin tehnyt bostonkakkua. Monesti pullaa leipoessani olen ajatellut tehdä, mutta aina se on jäänyt. Muutenkin pullataikina on ollut akilleenkantapääni, mutta pikku hiljaa alan oppia senkin teon. Tällä kertaa tein pullataikinan ihan vain bostonkakkua varten. Tein bostonkakkuun varsin perinteisen täytteen - sokeria ja kanelia. Täytettä voi varioida oman mieltymyksensä mukaan vaikkapa erilaisilla rahkoilla tai hilloilla.



OHJE:

Taikina:
3 dl maitoa tai vettä
30 g hiivaa
1 kananmuna
1 1/3 dl sokeria
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
8½-9 dl vehnäjauhoja
150 g pehmeää margariinia

Täyte:
50 g pehmeää margariinia
½ dl sokeria
1-2 tl kanelia

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
raesokeria

Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen murennettu hiiva. Lisää kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää puolet vehnäjauhoista. Lisää voi ja loput jauhoista. Alusta kimmoisa taikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina noin 20 x 40 cm levyksi. Levitä levylle pehmeä margariini, ripottele päälle sokeri ja kaneli.

Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuun pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm) leikkuupinta ylöspäin. Jätä palojen väliin kohoamisvaraa. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Minulla on bostonkakun kanssa aina pieni pelko, että jääkö se keskeltä raa'aksi vai ei... Aika taitolaji tuo pullanpaistaminen kypsäksi mutta ei kuitenkaan kuivaksi! :)

    VastaaPoista