Sivut

1. maaliskuuta 2014

Appelsiini-suklaakakku

Työt ja perhe ovat pitäneet sen verran kiireisenä, etten juuri ole ehtinyt blogia päivittämään. Leiponut olen kyllä jopa useamman kerran viikossa - se on sellaista taikinaterapiaa. Tämän kakun leivoin parisen viikkoa sitten, kun menimme käymään vanhempieni luona. Ohje on Maku-lehdestä 1/2014. Kakkuvuokani oli tähänkin kakkuun liian suuri, joten kakku jäi matalaksi. Pienempi kakkuvuoka on ostoslistalla.


OHJE:

125 g voita tai leivontamargariinia
2½ dl sokeria
3 munaa
100 g tummaa suklaata
1 (luomu)appelsiinin kuori raastettuna
4½ dl vehnäjauhoja
2½ rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1½ dl appelsiinimehua

Pinnalle:
50 g tummaa suklaata

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, edelleen vatkaten.

Rouhi suklaa hienoksi. Lisää suklaa ja appelsiininkuoriraaste taikinaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen appelsiinimehun kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (vetoisuus 1½ litraa).

Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Tarkkaile kakkua paistoajan loppupuolella: kakku on mehevimmillään juuri ja juuri kypsänä.

Kumoa kakku vadille vähän jäähtyneenä.

Viiruta jäähtynyt kakku sulatetulla suklaalla. Itse ripottelin suklaan päälle syötäviä kullanvärisiä sydämiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti