12. tammikuuta 2014

Mureat mokkaneliöt

Leivoin nämä mokkaneliöt mieheni syntymäpäivän kunniaksi - en tosin varsinaisena syntymäpäivänä, koska sinä päivänä ei yhtään tehnyt mieli leipoa. Välillä on annettava itsensä huilata; kyllä se leivontainto sieltä taas ilmestyy. Ohje on Kinuskikissalta. Kerrassaan ihania - ja makeita. Melkeinpä liian makeita minun makuuni.


OHJE:

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
½ dl vettä
4 tl pikakahvijauhetta
1 keltuainen
100 g voita
3 dl tomusokeria
100 g valkosuklaata

Pinnalle:
tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.

Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen pellille leivinpaperin päälle 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Ota liedeltä ja sekoita veteen pikakahvijauhe.

Sekoita kahvin joukkoon keltuainen. Lisää kattilaan voi ja tomusokeri. Nosta takaisin liedelle ja jatka sekoittamista, kunnes seos kiehahtaa ja voi on sulanut joukkoon.

Jäähdyttele seosta muutama minuutti. Paloittele sitten joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.

Levitä kuorrute pohjan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa levy neliöiksi. Ripottele pinnalle tomusokeria. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti