29. joulukuuta 2013

Suklainen puolukkamoussekakku

Tänä jouluna vietimme ensimmäistä kertaa aaton kotona. Joulupäivänä kävimme vanhempieni luona, ja veimme sinne kahvipöytään tällaisen suklaisen puolukkamoussekakun. Ohje on joulukuun Ruoka Pirkasta. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty karpaloita, mutta koska minulla ei niitä ollut, käytin puolukoita. Älyttömän ihana kakku! Oli ihan pakko ottaa toinenkin pala.



OHJE:

Pohja:
100 g taloussuklaata
50 g voita tai leivontamargariinia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte:
6 liivatelehteä
220 g (n. 4 dl) puolukoita/karpaloita
1½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (2 dl) vispikermaa
2 rkl vettä tai karpalolikööriä

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reuna.

Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva ja sulata miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen. Voit sulattaa suklaan ja rasvan myös mikroaaltouunissa.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen suklaa-rasvaseoksen kanssa.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta kohmeiset puolukat/karpalot. Mausta sose sokerilla ja vanilliinisokerilla. Lisää joukkoon rahka. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahtoon marja-rahkaseos.

Kuumenna vesi tai karpalolikööri. Liuota puristetut liivatteet nesteen joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli.

Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele kakku. Itse koristelin kakun kermavaahtopursotuksilla ja pipareilla.

3 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen! :)

    VastaaPoista
  2. Nam... herkullista! Kaunis kakku!

    VastaaPoista
  3. nams,pitääkin kokeilla tällaista seuraavaks!

    VastaaPoista