Sivut

8. joulukuuta 2013

Riisipuurorieskat

Kuopus on pyydellyt tekemään riisirieskaa, kun oli saanut sellaista päiväkodissa. Maku-lehdessä 6/2013 sattuikin silmiini riisipuurorieskan ohje, ja ostin lehden ihan tuon yhden ohjeen takia. Töissä jäi päivähoidon joulupuurolta riisipuuroa ja pyysin emännältä laktoosittoman puuron mukaani. Näin saimme iltapalalla kotona herkullisia rieskoja, nam! Rieskat muuten maistuvat yllättävän paljon karjalanpiirakoilta. Ohje sopiikin hyvin tähän joulunalusaikaan ja jouluun. Kannattaa käyttää yli jäänyt riisipuuro hyödyksi!



OHJE (8 kpl):

5 dl riisipuuroa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl puolikarkeita speltti- tai ruisjauhoja
2 munaa
½ tl suolaa

Sekoita kaikki aineet nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikinasta leivinpaperin päälle pellille 8 pyöreää, noin ½ sentin paksuista rieskaa.

Paista 275-asteisen uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes rieskat ovat kauniin ruskeatäpläisiä.

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä reseptistä! Olen tykästynyt spelttijauhoihin ja niitä löytyy kaapista. Nämä rieskat kuulostavat kyllä hyviltä! Ihan pakko testata jo tällä viikolla.

    VastaaPoista
  2. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Taidanpa viedä mammalle jouluksi, samalla kun vien hänelle riisipuuroa & sekametelisoppaa! :)

    VastaaPoista
  3. Eipä ole ennen tullut laitettua riisipuuroa leipään, nyt tiedän mihin seuraavat ylijäämäpuurot käytän...:)

    VastaaPoista