Sivut

10. lokakuuta 2013

Mustikka-vaniljapullat

Kun pojat viimeksi halusivat leipoa pullapoikia, tein pullataikinaa sen verran reilummin, että sain leivottua näitä mustikka-vaniljapullia. Kerrassaan herkullisia. Kannattaa kokeilla! Ohje on Pirkasta 8/2013.


OHJE (30 kpl):

5 dl kevytmaitoa
2 ps (á 11 g) kuivahiivaa
2 dl sokeria
1½ tl suolaa
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 14 dl vehnäjauhoja
200 g Pirkka Mainio rasvaseoslevitettä

Täyte:
2 ps (á 63 g) vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
4 dl kevytmaitoa
4 dl suomalaisia mustikoita
4 rkl sokeria

Voiteluun:
kananmuna

Koristeluun:
raesokeria

Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42 astetta). Sekoita maidon joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää muna. Sekoita taikinaan jauhoja vähitellen. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa loput jauhot taikinan joukkoon. Taikina on valmis kohotukseen, kun se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Sekoita sillä aikaa vaniljakastikejauhe ja maito. Sekoita jäiset mustikat ja sokeri.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahtia. Leivo ensiksi puolet taikinasta. Kauli taikina 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Taikinalevy saa jäädä noin ½ cm:n paksuiseksi, että täyte pysyy pullien sisässä. Jaa levy 15 neliöksi (10 x 10 cm).

Jaa puolet täytteistä neliöiden keskelle tasaisesti. Nosta neliöiden kulmat keskelle ja nipistä ne tiukasti kiinni. Nosta ja nipistä vielä auki jääneet kulmat keskelle kiinni. Nipistele taikinaa keskelle niin kauan, ettei täytettä, saumoja tai avonaisia kohtia näy. Laita pullat leivinpaperin päälle uunipellille niin, että nipistelykohdat jäävät alle. Leivo ja täytä toinen puolikas taikinasta samoin. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Tosi hauska keksintö! Multa on mennyt ihan ohi tämä ohje Pirkka-lehdestä. Ihanan näköisiä pullia! :) Täytyy ensi kerralla muistaa nämä kun teen pullaa!

    VastaaPoista
  2. Itsekkin nappasin ton ohjeen talteen sillon pirkasta, mutta vielä en ole ehtiny testaamaan. Noi näyttää kyllä herkullisille. :)

    VastaaPoista
  3. Taittelin kans ohjeen näkösälle kokeiltavaksi, kunhan taas leivon pullaa. Ihanille näyttävät tekemäsi pullat. Makuyhdistelmänä herkullinen.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne! Kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä, saa kivaa vaihtelua peruspullaan :)

    VastaaPoista
  5. Voi ei miten hauska idea ja ihan älyttömän herkullinen. Paras yhdistelmä ikinä!

    VastaaPoista