16. lokakuuta 2013

Omenapiiraset

Kinuskikissalta löytyi tämä herkullinen omenapiirasten ohje. Nämä ovat oikeastaan parempia seuraavana päivänä, kun maut ovat tasoittuneet ja murotaikina on hieman pehmentynyt ihanan omenatäytteen ansiosta. Tuolta Kinuskikissan sivuilta löytyy myös hyvät vaihekuvat piirasten tekemiseen.


OHJE (15 kpl):

Pohja:
400 g Myllyn Paras kauramurotaikinaa

Täyte:
500 g happamia omenoita
3/4 dl fariini- tai ruokosokeria
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoja

Sulata taikina ja kauli se jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi (noin 2 mm). Ota levystä ympyröitä nurinpäin käännetyllä lautasella tai kupilla.

Nosta taikinaympyrät alumiinisten vuokien pohjalle.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan omenakuutiot, fariinisokeri, kaneli ja vaniljasokeri. Keitä, kunnes omenat ovat pehmenneet (noin 5 minuuttia). Yhdistä sitruunamehu ja perunajauhot. Lisää omenatäytteen joukkoon.

Laita nokare omenatäytettä vuokien pohjalle. Kääntele taikinan reunat päälle.

Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti