9. syyskuuta 2013

Ruisleipäset

Tässä eräänä päivänä pojat saivat välipalalla vastapaistettuja ruisleipäsiä. Ohje on ihanan helppo, ei tarvitse edes käsiään sotkea! Lopputuloskin on oikein maistuva, leipäset löysivät hyvin tiensä nälkäisten lasten suihin. Ohje on täältä.


OHJE:

4 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1 ps kuivahiivaa
3 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
½ dl juoksevaa margariinia tai 50 g leivontamargariinia
5 dl erikoisvehnäjauhoja

Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) veteen suola, sokeri ja ruisjauhot, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää huoneenlämpöinen juokseva margariini sekä vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikina on löysää.

Nosta kahden lusikan avulla taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija noin 8 cm). Leikkaa terävällä veitsellä pintaan ristikot.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Näitä pitääkin testata!! :)

    VastaaPoista
  2. namskis, näyttävät hyviltä! Mukavan helppo ohje tosiaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän helpompaa ei leipominen oikeastaan voi ollakaan :)

      Poista