Sivut

22. syyskuuta 2013

Puolukka-toffeemuffinssit

Puolukka ja kinuski toimivat hyvin yhteen täytekakussa, joten halusin kokeilla, miltä puolukka ja toffee maistuvat muffinssissa. Ja voinpa sanoa, että hyvältä maistuu! Jopa lapset, jotka eivät niin puolukasta välitä, söivät omat muffinssinsa hetkessä. En olekaan juurikaan käyttänyt kondensoitua maitoa, varsinkaan valmiiksi toffeeksi keitettyä, joten se pääsi testiin näissä muffinsseissa. Kondensoidun maidon voi toki keittää itsekin, mutta näin se on paljon helpompaa.


OHJE (9 kpl):

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl juoksevaa margariinia
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl puolukoita
½ prk kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
½ prk kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta

Sekoita munat ja sokeri. Lisää joukkoon maito ja juokseva margariini sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Sekoita lopuksi varovasti käännellen puolukat.

Jaa muffinssivuokiin noin ruokalusikallinen taikinaa. Laita toffee pursotinpussiin ja pursota toffeesta spiraali taikinan pinnalle. Lusikoi toffeen päälle taikinaa niin, että toffee peittyy. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita toffee sekaan. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.

5 kommenttia:

  1. Sattuipas sopivasti :) Eilen juuri mietein miten kinuskivaahdon teko mahtaisi onnistua kondensoidusta maidosta ja kermasta ja täältä löytyi vastaus. Eli hyvin näimmä onnistuu :) Muffinit varmaan maistuivat hyvältä, puolukka ja kinuski ovat lyömätön pari :)

    VastaaPoista
  2. Oi ihanaa, kuulostaapa hyvältä. Mulla laatikossa kondensoitua maitoa mutta ei muistaakseni valmiiksi keitettyä - mutta näitähän olisi ihana kokeilla :P

    VastaaPoista
  3. Valtavan herkullisen kuuloinen ja näköinen ohje, vesi tuli kielelle! Blogini arvonnan voitti Niina Marsipaanipossu -blogista, mutta päätin muistaa myös muita arvontaan osallistuneita pienellä yllätyksellä. Laittaisitko siis minulle osoitteesi (sähköpostini: marsipaaniperhonen@gmail.com), niin saisin laitettua yllätykset postiin. :)

    VastaaPoista
  4. Hyvältä kuulostaa - ja näyttää! Varmasti nami yhdistelmä :))

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteistanne :) Oli valtavan herkullinen yhdistelmä, nam.

    VastaaPoista