20. syyskuuta 2013

Mutakakkumuffinit

Mutakakku on herkkua ja maistuu se näin muffinienkin muodossa. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta. Siellä nämä olivat nimellä Pehmeät suklaakakkumuffinit. Kirjassa sanottiin, että ohjeella tulee 16 muffinia, mutta minä sain 12.



OHJE:

2 luomukananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
½ dl öljyä
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl hyvälaatuista kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g tummaa hyvälaatuista suklaata (kaakaopitoisuus 70%)


Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

Sulata voi, lisää siihen öljy ja siirappi. Sekoita neste munavaahtoon.

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään ja kääntele seos varoen taikinaan.

Rouhi suklaa ja sulata rouhe vesihauteessa (kuumankestävässä kulhossa hiljalleen kiehuvan vesikattilan päällä). Sekoita sula suklaa taikinaan.

Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.

Kypsennä muffineja uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Muffinit vajoavat keskeltä, kun otat ne uunista. Jäähdytä.


3 kommenttia:

  1. Näyttääpä todella herkullisilta :P

    VastaaPoista
  2. Nam :) Itse olen tehnyt valkosuklaasta mutakakkumuffineita ja nekin olivat ihania, juuri sopivan kokoisia annospaloja :)

    VastaaPoista
  3. Kirja on kyllä hyllyssä, vaan enpäole tainnut mitään ohjetta siit käyttää... näiden hyvä puoli olis kylläs eettä vois laittaa pakastimeen osan...meillä ei makea nykyisin tee kauppaansa, paitsi tavallinen pulla....

    VastaaPoista