Sivut

12. elokuuta 2013

Vadelmapiirakka

Pullantuoksuinen koti -blogista löysin vadelmapiirakan ohjeen. Ohje vaikutti siinä määrin herkulliselta, että sitä oli pakko testata. Kävimme poikasten kanssa keräämässä vadelmia talvivarastoon ja leivoin myös tämän herkullisen piirakan. Ai että, oli hyvää! 


OHJE:

Pohja:
2 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria/vaniljasokeria

Täyte:
7 dl vadelmia
200 g vaniljarahkaa
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon sulatettu voi ja rahka. Sekoita hyvin.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnan päälle marjat ja marjojen päälle vaniljasokeri. (Jos käytät pakastemarjoja, pyörittele niitä 1-2 rkl perunajauhoja.) Lusikoi pieniä nokareita vaniljarahkaa tasaisesti marjojen päälle.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä. Peitä piirakka paiston loppuvaiheessa foliolla. Anna jäähtyä. Nauti vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

4 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen kuulloinen piirakka :) Rahka tuo ihanasti mehevyyttä piirakkapohjaan ja sopii myös todella mainiosti täytteisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakkapohja olikin ihanan mehevä ja pehmeä. Itse en ollut aiemmin käyttänyt rahkaa piirakkapohjassa, joten olin oikein positiivisesti yllättynyt.

      Poista
  2. oi nam, vadelmia ja rahkaa. Ihana yhdistelmä!

    VastaaPoista