10. elokuuta 2013

Kanelipikkuleivät

Nämä kanelipikkuleivät saavuttivat meillä suuren suosion. Ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta. Helppo ja nopea ohje. Taikinan ohje on sama kuin näissä hilloleivissä, monikäyttöinen ohje siis.


OHJE (n. 50 kpl):

5½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ dl tomusokeria
300 g kylmää voita
½-1 rkl kylmää vettä

Päälle:
4 rkl sokeria
2 tl kanelia

Voiteluun:
kananmunaa

Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja tomusokeri kulhossa. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja nypi ne sormin jauhoseokseen. Lisää vesi ja vaivaa seos nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa - vain sen verran, että se juuri muodostuu. Nosta taikina muovipussissa jääkaappiin ja jäähdytä vähintään tunnin ajan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita sokeri ja kaneli. Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja paina ne litteiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paina jokaiseen pikkuleipään haarukalla piikkien jäljet. Voitele pikkuleivät vatkatulla munalla ja sirota pintaan kaneli-sokeriseosta.

Kypsennä pikkuleipiä uunin keskellä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti