Sivut

5. elokuuta 2013

Mustikka-jogurttipiirakka

Vietimme leppoisaa kesäpäivää "vaarin" saaressa, jossa pojat innostuivat mummon kanssa poimimaan mustikoita mustikkapiirakkaan. Saaresta löytyi myös juolukoita, joten nekin päätyivät tähän piirakkaan. Osa mustikoista meni pakastimeen. Maustoin piirakkataikinan kardemummalla, ja se antoikin piirakalle mukavasti makua. Ohjetta voisi muunnella myös vaihtamalla kardemumman tilalle kanelin ja mustikoiden tilalle omenaa. Taidanpa kokeilla syksymmällä.


OHJE:

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1½ dl juoksevaa margariinia
2 munaa
1 dl vaniljajogurttia

Täyte:
3-4 dl mustikoita
1 muna
2 dl vaniljajogurttia
½ dl sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan juokseva margariini, munat ja vaniljajogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27-30 cm). Ripota marjat taikinan päälle. Sekoita keskenään muna, vaniljajogurtti ja sokeri. Kaada mustikoiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 25-30 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi6/8/13 17:59

    Herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  2. voihan nam :). aina niin herkullista, ja ohje vaikuttaa todella kivalta :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne! Oli todella herkullista, kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista