24. elokuuta 2013

Kuningatarpiirakka

On tullut leivottua aika paljon erilaisia marjapiirakoita tässä loppukesän aikana. Kuopus on jo ihan epätoivoinen - hän kun ei marjapiirakoista tykkää. Omenapiirakka on enemmän kuopuksen makuun, joten sitä lupasinkin seuraavaksi. Mutta tällä kertaa tällainen piirakka mustikoista ja vadelmista. Ohje on Valiolta.


OHJE:

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (200 g) kuningatarrahkaa (Valio)
n. 3 dl (150 g) marjoja
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 muna
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja kuivat aineet seoksena. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä taikinapohjan päälle ensin rahka, sitten marjat. (Jos käytät pakastemarjoja, sekoita jäisiin marjoihin 1 rkl perunajauhoja.) Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit. Kaada marjojen päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kypsä.

4 kommenttia:

  1. vaikuttaa todella hyvältä!:)

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Näyttää herkulliselta! Reseptipalvelustamme löytyy myös vaniljainen puolukkapiiras, jossa on käytetty täytteenä maustettua vaniljarahkaa:
    http://www.valio.fi/reseptit/vaniljainen-puolukkapiiras
    Kannattaa kokeilla sitäkin :)
    Terveisin,
    Pekka Valion markkinoinnista

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne :)

    VastaaPoista