15. heinäkuuta 2013

Suklaa-vaahtokarkkimuffinit

Jauhoton taikina -blogissa tuli vastaan suklaa-vaahtokarkkimuffinien ohje. Vaikutti niin herkulliselta, että päätin leipoa kuopuksen syntymäpäiville muffinssit tällä ohjeella. Enpä ole aiemmin ajatellutkaan laittavani vaahtokarkkeja muffineihin! Vaan miksipäs ei... Alkuperäisen ohjeen mukaan muffineja tulee 12, mutta minä leivoin muffinit minimuffinivuoissa, jolloin paistoaika oli lyhyempi ja muffineita tuli paljon, n. 50. Käytin laktoositonta maitoa ja laktoositonta suklaata, joten muffineista tuli laktoosittomia. Ennen tarjoilua ripottelin muffinien päälle tomusokeria.


OHJE (12 kpl):

5 dl vehnäjauhoja
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
100 g maitosuklaata rouheena
1 dl pieniä vaahtokarkkeja

75 g voita
3 dl maitoa
1 kananmuna

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään, kaakaojauhe kannattaa siivilöidä. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito ja kevyesti vatkattu kananmuna.

Yhdistä kuivat ja kosteat aineet. Sekoita nopeasti taikinaksi. Muffineita ei saa sekoittaa liikaa. Lusikoi taikina muffinivuokiin.

Paista 190-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Jäähdytä aluksi vuoassa, loppuun ritilällä.

2 kommenttia:

  1. Mahatva idea laittaa vaahtokarkkeja muffinsseihin!

    VastaaPoista
  2. Nam, varmasti hyviä!! :)

    VastaaPoista