16. kesäkuuta 2013

Marjakukko

Pakastimessa on vielä marjoja, jotka olisi tuhottava ennen uuden sadon kypsymistä. Tähän marjakukkoon niitä saikin hyvin upotettua. Ohje on Miisulin keittiössä -blogista, alunperin Maku-lehdestä 1/2013. Alkuperäisessä ohjeessa kukko on tehty mustikoista ja vadelmista; itse käytin tähän mustikkaa, mansikkaa ja punaherukoita. Aivan ihanaa! Olen aiemmin tehnyt mustikkakukkoa, mutta tämä useampimarjainen versio on kyllä mielestäni parempaa. Ja marjojahan voi vaihdella sen mukaan, mitä kulloinkin sattuu olemaan. Alla alkuperäinen ohje.


OHJE:

200 g voita
1 dl sokeria
4 dl täysjyväruisjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
200 g mustikoita
200 g vadelmia
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja

Sulata rasva ja sekoita joukkoon sokeri ja jauho-leivinjauheseos. Lisää myös ripaus vaniljasokeria, jos haluat.

Ota taikinasta 3/4 ja painele se voidellun uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita jäisten marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot, ja levitä seos vuokaan.

Taputtele lopusta taikinasta pieniä levyjä ja asettele ne vuokaan niin, että marjat peittyvät.

Paista kukko 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti