9. toukokuuta 2013

Tonnikalakiekot

Meillä juhlittiin nyt helatorstaina pojan 7-vuotissynttäreitä; oikea syntymäpäivä on ensi viikolla. Leivoin suolaiseksi tarjottavaksi tonnikalakiekkoja Herkkuhovista löytyneellä ohjeella. Hieman muokkasin täytettä sen mukaan, mitä omista kaapeista löytyi. Todella hyviä kiekkoja, kaikki meni! Ja täytettähän voi muokata omien mieltymyksiensä mukaan. Alla ohje kuten itse tein.


OHJE:

Rahkavoitaikina:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tlk maitorahkaa

Tonnikalatäyte:
2 prk tonnikalaa vedessä
1 tomaatti
1 sipuli
100 g raejuustoa
1 dl ranskankermaa
mustapippuria

Nypi rasva jauho-leivinjauheseoksen kanssa ryynimäiseksi massaksi. Lisää rahka ja sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina litteäksi levyksi, kiedo kelmuun ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kaaviloi taikina levyksi. Pilko tomaatti ja sipuli. Sekoita täytteen ainekset ja lisää levyn päälle. Kääri taikina rullalle. Kiedo leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

Leikkaa rulla noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja lado uunipellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Hei! Sulla on kivat sivut! Pistin sut blogilistalleni, laitathan viestiä mikäli ei sovi.

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyviä!! Näitä täytyy kyllä joku päivä testata!!

    VastaaPoista